top of page
  • Foto van schrijverNicole

Geluk voor de kat

Wie mij volgt weet dat ik gek van dieren ben en dat de kat wel een heel speciaal plaatsje heeft in mijn hart. Het is dan ook niet voor niks dat ik met mijn kittenopvang ‘Dieren van de Hof’ zorg draag voor zwerfkittens namens Stichting Zwerfkatten Nederland.

Mede hierdoor ben ik ook heel geïnteresseerd over non-fictie boeken over dieren. Daarom kocht ik begin dit jaar bij Felinova een pakket boeken met daarin onder andere kattengedragstherapeute Anneleen Bru haar eerste boek ‘I love happy cats’.


I love happy cats

Handleiding voor een gelukkige kat

Anneleen Bru

Harper Collins, 2020, 253 bladzijdes


Gerecenseerd door:

Pages by Nicole – Nicole Vrielink

September 2021* * * * ½Prijkend op de voorkant kijkt een plaatje van een rode kat naar de fotograaf en de titel in vergulde letters weten ook de aandacht wel te trekken. Het boek zelf voelt best zwaar aan, maar bladerend valt al gelijk de ruime opzet op. Ook valt er aan het binnenwerk op dat dit samengaat met prachtige foto’s en leuke illustraties, zonder dat het te druk is.


“Je kat in staat stellen om autonoom keuzes te maken binnen haar territorium is de sleutel tot een gelukkige kat” (p. 56)


In zes inhoudelijke hoofdstukken probeert Bru zoveel mogelijk goede informatie kort en nuchter over te brengen. Hierdoor is het boek bijzonder compleet, maar kan het wat minder diepgang bieden. Met deze informatie heeft Bru als doel dat wij anders, zelfverzekerder en enthousiaster, gaan kijken naar onze huisgenoten zodat we onszelf, maar vooral ook de kat gelukkiger kunnen maken. Door de hoeveelheid aan informatie met de goede, nuchtere en duidelijke uitleg, slaagt ze hier zeker in.

Voor de beginnende kattenliefhebber is deze handleiding daarom een ware noodzaak, al zal de wat gevorderde meer nodig zijn om ditzelfde bevredigende gevoel te hebben. Desalniettemin kunnen ook zij hierin prima goede informatie vinden. Hier is echter wel aan gedacht: want dit boek is de start waarmee de lezer via een werkboek bij het boek ‘Revolutie’ terecht komt.


In ‘I love happy cats’ zoekt Bru een paar keer interactie met de lezer middels doe-opdrachten, maar veelal houdt ze het bij het geven van handvaten en het aansporen van de lezer. De doe-opdrachten hadden wellicht wat meer gemogen, maar het is ook begrijpelijk te bedenken dat ze hiervoor juist haar ‘Werkboek voor een gelukkige kat’ heeft geschreven.

Ondanks de omvang van het boek leest het prettig en snel. Dit is onder andere te danken aan de ruime opzet, maar ook door de stijl waarin het geschreven is. Nuchter, to the point en helder. Bru toont zichzelf deskundig met haar oog gericht op het welzijn van het dier.


‘I love happy cats’ is een bijzonder mooi en compleet naslagwerk voor iedereen die houdt van een gelukkige kat.


4,5 ster


Jouw kat ook gelukkig maken? Koop het boek bij je lokale boekhandel, of bestel het HIER online.


Of het e-book HIER.

13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page