top of page
  • Foto van schrijverNicole

Precies vandaag


Net als deel 1 uit de Dochters van de Fae reeks, wilde ik ook dit deel erg graag lezen. Veel dank dan ook aan Uitgeverij Hamley Books voor het toezenden van dit recensie-exemplaar.


De leerling van de Heks

Deel 2 Dochters van de Fae

K. T. Sterling

Uitgeverij Hamley Books, 2023, 152 bladzijden, YA fantasy


Gerecenseerd door:

Pages by Nicole – Nicole Vrielink

Oktober, 2023


* * * ½Wanneer er een speciale baby op het punt staat om geboren te worden, verzint heks Corrighane een manier om deze baby in handen te krijgen en het kind een magische opvoeding te geven, afgezonderd van de rest van de wereld.

Jaren gaan voorbij voordat Rozella door krijgt dat er meer in het leven moet zijn. Ze ontsnapt en gaat samen met de kat op zoek naar de waarheid. Maar nog voordat zij de waarheid vindt, wordt zij gevonden…De cover spreekt boekdelen, met de haast magische paarse bloem en de titel in het goud. Een eyecatcher als deze zal menig YA fantasy liefhebber zeker opvallen. Ook past het goed wat betreft sfeer bij het eerste deel van deze trilogie. Binnenin vinden we fijn leesbare korte hoofdstukken, een map die het verhaal visueel weet te ondersteunen en een begrippenlijst die de lezer wat achtergrondinformatie geeft.

Een extra toevoeging is dat er in het colofon ook trigger warnings zijn gegeven. Een waar voorbeeld welke zeker gewaardeerd zal worden!


In “De leerling van de Heks” gaat de hoofdrol naar Rozella; als baby in de handen van Corrighane terecht gekomen en heel haar leven afgezonderd kent en weet ze niks anders dan dat leven. Haar ontsnapping maakt dat zij zich mag ontwikkelen, al blijft zij wel wat hulpeloos en moet zij meer dan eens gered en geholpen worden en komt zij minder dan gehoopt in haar eigen kracht te staan.


Wel is er samen met de overige personages gezorgd voor een fijn te lezen geheel. De start van het verhaal is sterk, al was hier dus wel één van de twee trigger warnings voor nodig. Na de start valt het verhaal echter net een keer te vaak in herhaling of worden er wendingen aan het verhaal gegeven die daardoor net niet helemaal lekker op hun plek zitten.

Als moderne hervertelling van Rapunzel in novelle format is het zeker knap gedaan om het ondanks dit wel te laten samenvloeien tot een mooi einde. Hoewel dit einde met een vraagteken gegeven wordt, staat dit als einde al wel aardig stevig.


“De leerling van de Heks” is het tweede, los te lezen, deel uit de Dochters van de Fae reeks waarvan eerder “Het lot van de Roos” is uitgekomen. Dit eerste deel is eerder gerecenseerd door Pages by Nicole. Het derde deel zal naar alle waarschijnlijkheid het laatste deel zijn.


Voor hen die moderne hervertellingen van sprookjes zeker kunnen waarderen, en hen die houden van een magisch klein verhaal met een vleug avontuur.


3,5 ster

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page