top of page
  • Foto van schrijverNicole

!!! NIEUW !!!

Als blogger ben je vaak erg druk met je blog. Toch is het soms lastig om veel volgers te krijgen. Een eigen stijl is tip nummer 1, maar deze wordt al snel opgevolgd door uniek zijn. Met het creëren van een eigen stijl had ik nooit echt problemen, al is dit wel telkens in ontwikkeling. Maar het unieke vond ik toch wat lastig. Eind vorig jaar ontsprong er echter een idee in mijn hoofd. Al snel kreeg dit idee meer vorm. Ik besloot het een naam te geven. Daarom start ik vanaf dit jaar, als een soort try-out en dus in eerste instantie eenmalig, met:


*** De Boekbeleving ***


Maar wat is deze Boekbeleving dan precies? Bij een boekbeleving maak ik van een boek dat ik het voorafgaande jaar heb gelezen een echte beleving door er een soort opdracht aan vast te plakken. Foto’s en filmpjes van de uitvoering worden dan gepost op mijn blog. En het leukste? Jullie, mijn volgers op mijn hebban spot, mijn facebookpagina en mijn instagram, bepalen welk van de door mij genomineerde boeken gaat winnen!


Jullie kunnen jullie stem uitbrengen door “gewoon” onder deze post te reageren met de titel van het boek. Ik tel dan de stemmen (ja handmatig, want techniek en ik zijn niet altijd vriendjes met elkaar) en geef jullie de uiteindelijke score. Ik ga er hierbij van uit dat jullie zo eerlijk willen zijn om maar 1 keer jullie stem uit te brengen.


Een dingetje wel. De opdrachten die ik bij de boeken heb verzonnen zijn soms ook afhankelijk van de medewerking van anderen. Mocht dit niet lukken dan doe ik mijn best om het op een andere manier alsnog te volbrengen, maar het kan ook zijn dat ik de opdracht van de 2e winnaar moet gaan uitvoeren. Ik doe mijn best, meer kan ik niet doen.


Nu de grote vraag. Welke boeken heb ik genomineerd om mee te mogen doen met deze Boekbeleving try out?


1. Zondagskind van Judith Visser. Als boekbeleving ga ik dan een dag (met de trein!) naar Rockanje om te kijken wat het nou is dat Judith zo aantrok aan deze plek. Zelf woon ik in Twente dus dit is een hele reis, maar hopelijk wel een leuke!

2. Ik wist het van Chantal van Gastel. Bij dit boek is de beleving dat ik probeer of ik een dag mee kan draaien in een bloemenwinkel. Wie weet vind ik daar ook de magie net als Mia.

3. Hoefijzers in Japan van Mia Farnwood. Hoewel het creeren van een band zoals die van Shari met Blanche niet mogelijk is, ga ik als beleving wel proberen mezelf onder te dompelen in de paardenwereld en hoop ik ook nog een paardrijles mee te mogen doen. En dit terwijl ik alleen heel vroeger voor een blauwe maandag paard gereden heb!

4. De buurheks van Wendy Noordzij. Als beleving voor dit boek hoop ik een heerlijk dagje te kunnen gaan heksen, misschien zelfs wel met Wendy zelf als haar dat leuk lijkt!

5. Day dreamer van Luna van Roosen. Omdat dit boek zich als een echt sprookje afspeelt in een kasteel, leek het mij erg leuk om als beleving een echt kasteel te bezoeken en dan kijken wat er mogelijk is.

6. De weg van de Shaolin van Bernhard Moestl. Dit bijzondere boek liet mij al tijdens het lezen zoeken naar shaolin trainingen in Nederland. Moeilijk was de keuze voor mij dus ook niet om dit boek te beleven via een training aan een shaolin kungfu school.

7. Warrior Cats – De wildernis in van Erin Hunter. Dit prachtige geillustreerde boek liet mij anders kijken naar de katten om mij heen. Als beleving hoop ik dan ook een dag mee te mogen draaien in een kattenopvang, dierenasiel of iets dergelijks. Misschien is een dag bij de dierenarts meelopen ook een idee?

En als laatste:

8. Het leven dat ik kende van Esther Boek. Deze onwerkelijke werkelijkheid greep mij bij mijn keel en liet mij via het verhaal de verwoestende kracht van vuur ervaren. Als beleving wil ik dan ook graag naar de brandweer, voor een rondleiding, een persoonlijk gesprek, misschien zelfs wel een brandoefening!


Beste volgers, het is aan jullie! Maak je keuze en breng je stem uit!

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page