top of page
  • Foto van schrijverNicole

Weerwolven van Waraine

Gisteren was het event van Eva Linden op haar facebook pagina waarin zij de hele cover revealde aan haar publiek. Stukjes hiervan heb ik jullie in de afgelopen weken al laten zien. Vandaag laat ik de hele cover ook aan jullie zien in deze post, krijgen jullie het hele interview te lezen en alle extra informatie die Eva tijdens het event gaf en de datum van mijn recensie.


De hele cover

En dan is het eindelijk zover: Eva mag vol trots de cover van haar nieuwe boek aan de wereld showen. Tijdens de live kreeg ze al veel complimenten over de cover. Wat vinden jullie?
Het interview

De afgelopen weken liet ik jullie telkens een klein stukje lezen van het interview wat ik met Eva had. Hieronder kunnen jullie het hele interview lezen.


Eva haar passie voor boeken begon al vroeg. Zo verteld ze:

“Ik heb altijd graag gelezen en ik denk dat ‘graag lezen’ en ‘graag schrijven’ vaak hand in hand gaan. Toen ik 5 jaar oud was, leerde ik mijzelf lezen omdat ik de kinderboekjes in de schoolbib allemaal uit had en aan de ‘grote-mensen-boeken’ wilde beginnen. Rond dezelfde tijd begon ik met het ‘schrijven’ van verhaaltjes: veel tekst was daar toen nog niet bij, omdat ik nog geen letters kon schrijven (haha). Het waren dus eerder strips zonder tekst die ik maakte. Sindsdien ben ik eigenlijk altijd blijven schrijven. Toen ik op m’n 18e een studiekeuze moest maken, suggereerde mijn leraar Nederlands dat ik ‘iets met schrijven moest gaan doen’. Ik koos ervoor om journalistiek te gaan studeren, maar ik merkte al snel dat ik moeite had met de ‘waarheid te schrijven’: ik durfde de dingen nogal eens mooier of spannender te maken dan ze waren, wat me niet altijd in dank werd afgenomen. Tijdens die studie begon ik met het schrijven van mijn eerste boek ‘Maanziek’, een beetje als tegenhanger van al die waarheden die ik voor school moest schrijven. En kijk, binnenkort komt mijn 4e boek alweer uit!”


Hoe het idee voor Weerwolven van Waraine ontstond is een heel grappig en tegelijkertijd een ontroerend verhaal, zo verteld Eva.

“In 2018 ben ik getrouwd met mijn man. We wilden absoluut geen ‘standaard huwelijk’ in de kerk of zo, we wilden trouwen op een strand met alleen onze naaste familie en beste vrienden erbij. Een paar jaar eerder hadden mijn man en ik samen een roadtrip gemaakt in Frankrijk en onze eerste stopplaats was toen Etretat, een idyllisch kustplaatsje in Normandië. Toen al hadden we allebei zoiets van: ‘als we ooit trouwen, doen we dat hier’. Dus… Toen het eenmaal zover was, trokken we met een 20-tal vrienden en familieleden naar Etretat. We hadden een vakantiehuis geboekt waar we met z’n allen konden verblijven, in het bos boven op de klif. S’Avonds zaten we met z’n allen buiten op het terras en speelden we ‘Weerwolven van Wakkerdam’. De prachtige locatie, de mysterieuze sfeer in en rondom het huis, de verschillende mensen die samen ‘Weerwolven van Wakkerdam’ speelden… Het idee voor dit boek was geboren :-)”


Het schrijfproces van dit boek verliep ondanks de vele hoofdpersonages, erg vlot verteld Eva.

“Er zijn 9 hoofdpersonages in het boek, wat erg veel is, maar omdat ze allemaal zo’n uitgesproken karakter hebben was het een eitje om hun verhalen uit te werken. Het voelde alsof het verhaal zich vanzelf schreef! Ook de algemene verhaallijn uitwerken verliep vlot, al wist ik zelf pas helemaal op het einde van het boek wie de dader was… Misschien komt het daardoor dat je als lezer ook niet ziet wie het heeft gedaan? ;-) Het enige obstakel waar ik soms tegenaan liep, was de dunne lijn tussen ‘fictie’ en ‘realiteit’, die je als lezer ook zult voelen.”


Hoe ziet Eva haar toekomst eigenlijk? Ik vroeg het haar en één ding werd mij al gelijk duidelijk: ze barst van de schrijfplannen!

“Momenteel ben ik alweer bezig met twee verschillende nieuwe projecten. Het eerste is een roman die zich afspeelt tijdens W.O.I, over een meisje dat naar Frankrijk wordt gestuurd om daar als au pair te gaan werken bij een boerenfamilie. Veel meer kan ik daar nog niet over kwijt, maar het wordt sowieso een dramatisch verhaal. Het tweede project is een high-fantasy-serie van boeken, waarvan de verhaallijn van het eerste boek zo goed als klaar is. Deze serie is gebaseerd op een ‘Dungeons and Dragons’- campagne die ik momenteel met enkele vrienden aan het spelen ben. Woeste draken, betoverde wouden en magische kristallen zijn er in overvloed bij deze boeken!”


Mensen die Eva volgen op de socials hebben het misschien al opgevangen, maar voor de high fantasy serie is Eva zelfs voorzichtig op zoek naar een uitgever. Dat beloofd heel wat te worden!


Naast dit leuke interview deelde ze ook een paar kleine stukjes uit haar nieuwste boek. We beginnen met een stukje uit een van de eerste hoofdstukken:

“ ‘Wie bij de hond slaapt, krijgt zijn vlooien’, mompelde de stem. ‘En wie in het gezelschap van de Weerwolf vertoeft, moet het ontgelden.’ De laatste drie woorden klonken meer als het gegrom van een beest.

Ze snakte naar adem toen ze de stem herkende. ‘Nee! Jij!’ Ze deinsde achteruit en struikelde over een boomwortel. Ze begon te rennen en liep recht de grot in, want dat was haar enige ontsnappingsroute. Ze wist dat het erg dom was om zichzelf in te sluiten, maar er was niks anders dat ze kon doen. ”


Daarna deelt ze een stukje over de aankomst bij de klif:

“Toen ze na meer dan een half uur klimmen de top van de klif bereikten, bleven ze even staan om van het uitzicht te genieten. De zee strekte zich aan beide kanten naast hen uit, zo ver ze konden zien. Aan de voet van de klif lagen verschillende halvemaanvormige stranden, die wit glansden in het zonlicht. Helen liet haar rugzak van haar schouders glijden en ging op het uiterste puntje van de rots staan, gevaarlijk dicht bij de afgrond.”


Eva blijkt ook heel goed al in een paar regels een sfeer te kunnen creëren:

“ ‘Dit zou het begin van een grappig verhaal kunnen zijn: een groepje jongeren die per ongeluk hetzelfde vakantiehuisje op hetzelfde moment geboekt hebben,’ merkte Christopher op. ‘En die elkaar niet kunnen uitstaan,’ voegde hij er stilletjes aan toe.

‘Klopt, hém kan ik zeker niet uitstaan.’ Shania priemde met een lange roodgelakte nagel naar Bram. Hij haalde zijn schouders op en mompelde iets dat verdacht veel klonk als idem dito.”


En als laatste, emotie…:

“‘Ik ga geen kot huren, ik doe geen weekendwerk. Bovendien maak ik geen toekomstplannen. Niet meer,’ zei ze kortaf. ‘Waarom niet?’ vroeg Zeke nieuwsgierig. Hij keek haar aan. ‘Waarom maak je geen toekomstplannen?’ herhaalde hij. Het bleef even stil. ‘Omdat ik geen toekomst meer heb, Zeke.’”


Zeg nou zelf! Door deze stukjes wil je toch zeker het boek lezen!


Informatie

Tijdens het event gaf Eva antwoord op verschillende vragen.

Zo weten we nu dat Weerwolven van Waraine al over een maand te krijgen is. Het boek is geschikt vanaf ongeveer 14 jaar en het zal zo’n 268 pagina’s tellen. Deze standalone zal verkrijgbaar zijn als paperback.

Bijzonder weetje is dat er ook in dit boek een rol is weggelegd voor een zwarte kat. Lezers van de Maanziek trilogie zijn hier al enigszins bekend mee. Eva noemde de zwarte kat haar ‘easter egg’.

Zaterdag 28 maart zal de boekvoorstelling plaatsvinden in Nijlen (BE). Rumour has it dat er een kampvuur met marshmallows zal zijn…


De rol van Pages

Pages heeft de afgelopen weken met Eva mogen samenwerken door het delen van het interview en de stukjes cover die middels cover teasers gedeeld werden. Deze samenwerking was erg fijn, maar het is hiermee nog niet klaar.

Wanneer Weerwolven van Waraine uitkomt zal Pages er een exemplaar van ontvangen. Natuurlijk gaat Pages dit middels een toffe unboxing met jullie delen. Pages doet hierna ook mee met de blogtour rondom het boek; de recensie kunnen jullie op 4 juni verwachten.

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page