top of page
  • Foto van schrijverNicole

Waar ik zijn moet

Van Anne May lees ik met heel veel plezier de Zorgen voor de liefde serie. In contact met haar vroeg ze of ik ook haar Liefde zonder tijd en de prequel daarvan, Sneeuwvlokjes liefde, wilde lezen.


Sneeuwvlokjes liefde

Anne May

Woorden van Meij, 2022, 41 pagina’s


Gerecenseerd door:

Pages by Nicole – Nicole Vrielink


* * * * ½



Na een kus op een feestje vlucht de één en laat de ander even niks meer van zich horen. Onzekerheid voert de druk op. Als Maddy besluit om bij Ben langs te gaan staan ze voor een keuze: Is dit een nieuw begin? Of het einde van een jarenlange vriendschap?


“En als de sneeuwvlokjes vallen’, mompelt hij al zoenend, ‘dan zal je zien dat we er zijn’.” ( p. 35)



Een kleine novelle met een lieve uitstraling. Als prequel van ‘Liefde zonder tijd’ is dit een eenmalige uitgave en staan deze beide los van de ‘Zorgen voor de liefde’ serie.


Door het formaat van een novelle maken de lezers “slechts” kennis met de personages Maddy en Ben. Echter is het wel zodanig prikkelend, gevoelig en intens dat dit op een heel fijne manier gedaan is. De ontwikkeling in hun relatie is dan ook een perfecte brug naar ‘Liefde zonder tijd’.


Het verhaal zelf heeft een fijne spanningsboog waarin het gevoel een centrale plek krijgt. Liefde voor elkaar en onzekerheid over de gevoelens van de ander krijgen een podium als startschot voor een toekomst. Vanaf het eerste moment weet het verhaal te pakken en worden er via kleine details telkens meer duidelijk over wat er gebeurd is en wat er gaat komen.


In schrijfstijl is het een typische May. Gevoelig, sfeervol en zinderend.


Geen must voor lezers van ‘Liefde zonder tijd’, maar zeker een hele fijne toevoeging.


4,5 ster

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page