top of page
  • Foto van schrijverNicole

Voor elke kat een verhaal

Wanneer er wederom een verhaal over Hamley wordt geschreven door Sandra J. Paul, dan sta ik nog net niet onder de brievenbus te wachten op de bezorging. De serie is erg populair onder de jeugd en eerder al mocht ik “Hamley leert toveren” recenseren. Ditmaal opnieuw een Hamley-verhaal met

een magisch tintje.


Hamley in de magische bibliotheek

Sandra J. Paul

Uitgeverij Hamley Books, 2023, 78 bladzijden, fictie – jeugd


Gerecenseerd door:

Pages by Nicole – Nicole Vrielink

Juni, 2023


* * * *


Hamley is een nieuwsgierig poesje. Op een dag mag ze met haar baasje mee naar de bibliotheek. Eerst vindt Hamley dit nog wel spannend, maar eenmaal daar snapt ze pas wat een bibliotheek is. Zoveel boeken! En Hamley houdt van boeken!

Die dag leert ze bibliotheekkat Odin kennen en op zijn uitnodiging mag ze de volgende keer met Mama Kat mee wanneer alle magische zwarte katten bij volle maan samen komen in de bibliotheek.Uitgeverij Hamley Books en vormgeving. Het blijft een gouden combinatie. Ook nu zien we weer een superleuke cover maar ook in het verhaal zelf zijn een paar mooie illustraties geplaatst. Een grappig detail op de cover is dat er tussen de stapels boeken ook al reeds verschenen delen van de Hamley serie te zien zijn.


Dat de reeks in het teken staat van het zwarte katje Hamley maakt haar uiteraard ook tot hoofdpersonage van dit verhaal. Wederom “leert” ze weer iets meer bij waardoor jonge lezers de kans krijgen om samen met Hamley te groeien in het verhaal. Dat hierbij de liefde voor boeken sterk naar voren komt kan alleen maar als positief ervaren worden.


“Hamley in de magische bibliotheek” heeft alle elementen voor een goed jeugdboek. Niet te lang, korte hoofdstukken, een begrijpelijk en toch fijn plot. Daarnaast wordt er een “lieve les” meegegeven en kan elke lezer zich goed inleven in dit verhaal. De mate van originaliteit is ook bij dit deel hoog wat zowel de Hamley-serie als dit verhaal weer uniek in zijn soort maakt. Dit verhaal is compact, maar ook bijna zelf magisch te noemen.


Iets wat J. Paul erg goed doet met de serie, is dat ze elk verhaal goed weet op te bouwen en af te ronden, zonder dat dit ten koste gaat van vervolgverhalen. Daarnaast weet zij perfect te timen in spanning en weet ze dit ook op de juiste toon te brengen. De Hamley-serie is in J. Paul haar schoot geboren, maar zal daar ook altijd thuishoren.


Naast “Hamley in de magische bibliotheek” zijn er al verschillende delen reeds verschenen.


Voor lezers jong en oud, die dol zijn op avonturen van een eigenzinnig magisch katje.


4 Sterren.

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page