top of page
  • Foto van schrijverNicole

Verborgen Fae


Al vanaf het moment dat ik de cover zag wist ik: dit is een boek voor mij! En nee, je hoort een boek niet alleen op de cover te beoordelen, maar toch. Gelukkig sprak de flap mij ook erg aan en kon ik dit boek lezen voor de blogtour welke door Uitgeverij Hamley Books georganiseerd is.


Het lot van de Roos

K.T. Sterling

Uitgeverij Hamley Books, 2022, 188 bladzijdes


Gerecenseerd door:

Pages by Nicole – Nicole Vrielink

November, 2022


* * * ½


Het Instituut is een plek voor onderzoek en behandeling van Zeldzame en Exotische Ziekten. Isabelle voelt zich hier als stagiaire echt op haar plek. Tot het moment dat er een patiënt binnen gebracht wordt die wel erg veel tumult veroorzaakt. Maar waarom?

Niet lang daarna wordt Isabelle, tot dan toe altijd rationeel ingesteld, geconfronteerd met zaken die haar verstand te boven gaat. Zal ze zich aan kunnen passen in deze voor haar nieuwe, maar ook gevaarlijke, wereld?De cover van dit boek is een echte eyecatcher. Met de roos in het midden en de gouden letters eronder wordt er echt een statement gemaakt. Met een zweem mysterie zal deze YA zeker aanspreken.


Bijgestaan door een aantal bijzondere personages is het Isabelle die het verhaal draagt. Zij wordt redelijk neergezet als een rationeel, haast wetenschappelijk, meisje die houdt van haar werk en studie. De ontwikkeling die zij, al ware het noodgedwongen, doormaakt is fijn beschreven, al had dit wat dieper mogen gaan. Ook is het verhaal zo opgesteld dat het (nog) niet mogelijk is om echt in de huid van Isabelle te kruipen.


De opbouw van het verhaal is prettig met een fijn tempo in het verhaal. Het plot is zeker origineel en dit is dan ook met zorg uitgewerkt. Voor de leesflow zou wat meer variëteit en tempowisselingen wellicht kunnen helpen. Het verhaal als een geheel wordt gedragen door een vrij directe schrijfstijl die gericht is op actie.


Het open einde kwam dan gevoelsmatig wel wat vroeg. Het verhaal voelde nog niet helemaal als af, het voelde alsof Isabelle de lezer nog meer te bieden had, maar wellicht dat dit samenvalt wanneer het verhaal doorgezet wordt in deel twee.

Dit eerste deel uit de Dochters van de Fae reeks is een erg goede introductie voor de komende delen en maakt zeker nieuwsgierig naar de andere delen.


3,5 ster

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page