top of page
  • Foto van schrijverNicole

Startschot voor authentiek beslissen

Mijn eerste boek van 2020 was Je beste ik van Mike Bayer. Eind vorig jaar werd ik verrast toen ik vanuit Scriptum uitgevers een exemplaar van zijn tweede boek op mijn deurmat vond, waarvoor dank. Om deze reden kan ik ook 2021 starten met een boek van Mike Bayer, en wel Eén beslissing.


Eén beslissing

De eerste stap naar een beter leven

Mike Bayer

Uitgeverij Scriptum, 2020, 202 bladzijden


Gerecenseerd door:

Pages by Nicole – Nicole Vrielink


* * * *


Als coach binnen zijn Cast-centers weet Bayer als geen ander dat één beslissing zo krachtig kan zijn dat het je hele leven verandert. Om dit voor zoveel mogelijk mensen voor elkaar te krijgen schrijft hij in Eén beslissing over een 4-stappenplan waardoor je hele perspectief al zodanig aangepast wordt dat er ruimte is voor de Force. Binnen dit stappenplan krijg je handvaten om van obstakels in je leven kansen te creëren.


Het is de Force die mogelijk maakt dat je niet langer in oude patronen vervalt. Je leert ze herkennen en kan makkelijker schakelen naar meer gewenste resultaten. Binnen de Force ben je beter in staat om één beslissing te nemen die past bij je authentieke zelf, waardoor het beter voor je uit zal pakken dan wanneer je deze kennis niet ter hand had gehad.Het doel van Eén beslissing is om de lezer zijn of haar authenticiteit te helpen ontdekken, helpen ermee te verbinden en op basis hiervan beslissingen te maken. Hierin geeft Eén beslissing een zeer goed startschot, want uiteindelijk is het aan de lezer zelf om door te pakken en er ook daadwerkelijk iets mee te doen. Eén beslissing is zeer praktisch toepasbaar, met een redelijke quick fix waardoor juist dit boek voor velen een goede handreiking kan zijn. Met de focus op authentieke beslissingen is Eén beslissing in lijn met Bayer zijn vorige boek Je beste ik.


Terugkijkend naar Je beste ik, is het duidelijk dat dit boek niet zozeer een vervolg is, maar dat het wel passend is en zeker een aanvulling kan zijn. Eén beslissing biedt meer variëteit dan zijn voorganger, waardoor het als boek an sich meer bewerkstelligt. Wel wordt er in dit boek meerdere keren verwezen naar Bayer zijn eerste boek.


Eén beslissing is sterk in de toegankelijkheid waarbij er goed uitgelegd wordt. Ook is het sterk in de doelgerichte, actiegerichte aanpak wat snel gegeven wordt.

Hierdoor gaat het boek minder diep, al hoeft dit in dit geval geen belemmering voor resultaat te zijn. Ook is het soms iets te voor de hand liggend en kunnen vooral de persoonlijke verhalen wat langdradig zijn.


Eén beslissing heeft een activerende cover welke in stijl is met zijn voorganger. De onderverdeling tussen tekst en ondersteunende afbeeldingen is erg goed en de hoofdstukindeling is praktisch en logisch. Door de invulvelden door het hele boek heen krijgt Eén beslissing ook een hoog werkboekgehalte. Dit maakt dat het hele boek erg gericht is op het praktische. Bayer wil duidelijk dat de lezer met zijn boek onder de arm aan de slag gaat en die ene beslissing op de juiste manier leert te maken.


Bayer zijn schrijfstijl is er één die nu al een duidelijke signatuur heeft. Hij schrijft vriendelijk en vertrouwd, al zij het soms wat simpel. In de recensie van Je beste ik werd het omschreven als: “Het voelt als een fijn gesprek met iemand die je al langer kent”. Ook in Eén beslissing is ditzelfde waarheid.


Eén beslissing is een aanrader voor hen die vanuit hun authentieke zelf willen leren beslissingen te nemen om zo van obstakels in hun leven kansen te maken. Wel valt het ten zeerste aan te raden om Je beste ik eerst te lezen.


4 Sterren


Het is één beslissing om Eén beslissing bij je lokale boekhandel te kopen (indien mogelijk). Maar het is net zo goed één beslissing om het boek HIER online te bestellen en daarmee via Libris ook je lokale boekhandel te ondersteunen.


Mocht je Eén beslissing liever als e-book willen lezen, dan is dit één beslissing om het HIER te kopen.

22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page