top of page
  • Foto van schrijverNicole

Negentig dagen, dromen en geheimen

In een eerder blog vertelde ik al dat ik deze boeken had gewonnen via de Facebookgroep: samenlezenisleuker. Ik keek erg uit naar deze boeken, maar was dat terecht?


Carrington Collectie

- Negentig dagen Genevieve

- Negentig dromen van Elise

- Negentig geheimen van Jacey

Lucinda Carrington

Xander uitgevers, 2012-2013, 270 bladzijden per boek, €17,95 per boek


Gerecenseerd door: Nicole Vrielink

Januari 2019


★★★


Lucinda Carrington heeft met deze collectie haar eigen statement gemaakt in het erotische roman genre. Hoewel deze serie in Nederland ongeveer tegelijkertijd met de vijftig tinten serie uitkwam, kon Carrington helaas niet meeliften met en/of opwegen tegen dat succes.


Het eerste boek, negentig dagen Genevieve, verteld het verhaal van zakenvrouw en seksueel niet heel ervaren Genevieve. Voor haar werk is het sluiten van deals een belangrijk onderdeel. Wanneer zij in James een grote klant ziet, ziet hij slechts een prooi voor zijn lusten. Voor negentig dagen lang krijgt Genevieve het ene verzoek naar het andere en raakt ze haast verstrikt in een concurrentiestrijd met een wel ervaren vrouw. De dates welke ze beleefd met James zijn allerminst standaard, en haar gevoel lijkt haar zakelijke overeenkomst met James in de weg te staan.

“Het enige wat ik heb gedaan is jou een heleboel dingen laten erkennen die je onderdrukte. Inclusief je gevoelens voor mij” (p257)


In negentig dromen van Elise word er inderdaad heel wat vanaf gedroomd. Elise ontmoet via haar werk de meest uiteenlopende types, waarbij ze haar eigen fantasieën meer dan eens de vrije loop laat. Als ze dan als interieurontwerpster in een oud kasteel aan de slag mag lijkt dit in eerste instantie een droombaan. Als later blijkt dat ook hierin de seks een grote rol speelt, komen sommige fantasieën wel heel dicht bij de waarheid. Wanneer er twee mannen in haar leven zijn, welke ook nog een minder vriendelijke geschiedenis hebben met elkaar wordt het soms wel wat lastig.

“Kies verstandig”(p245)


Als laatste deel van deze trilogie hebben we negentig geheimen van Jacey. Tussen de seksuele escapades door krijgen we te maken met een soort medische dubbelspion met gevoel voor inheemse natuur. Jacey raakt verstrikt in persoonlijke banden met politieke conflicten met mannen van beide fronten. Geheimen die dit met zich mee brengt, en de geheimen uit haar eigen onverwerkte verleden maken dat zij zich telkens weer op een kruispunt in haar leven bevindt.


Voor de hele collectie geld eigenlijk wel dat de seksscènes vaak wel redelijk geschreven zijn, waar deze anders nogal eens plat of vulgair kunnen zijn. Deze trilogie is alleen niet standaard te noemen, en de lezer mag zich dan ook voorbereiden op bijzondere seksscènes. Echter tussen de seksscènes door loopt het verhaal vaak wat plat, waardoor het diepgang mist. Ook doet het geheel dan rommelig aan, wat natuurlijk erg jammer is.


Doordat de boeken als collectie verpakt zijn, verwacht je als lezer dat er op zijn minst 1 rode draad in zit welke de boeken met elkaar verbindt. Echter is dat bij de Carrington collectie niet het geval, en kunnen de boeken ook los van elkaar gelezen worden. Dit is alleen wel jammer van de beeldvorming omtrent de collectie.


3 sterren. Hoge verwachtingen zijn helaas niet tot een hoogtepunt gekomen. Leuk om te lezen, redelijke seksscènes, maar rommelig tussendoor zonder en, helaas, geen rode draad tussen de boeken.

15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page