top of page
  • Foto van schrijverNicole

Monthly Pages september 2020

Voor mij stond deze maand met name in het teken van mijn studie in het teken van mijn eigen kleinschalige Dierenopvang. Komende maand mag ik hiervoor 2x examen doen, zowel kennis als praktijk.

Helaas begint corona aan een tweede ronde, althans zo lijkt het wel als ik veel van de cijfers moet geloven. Ik hoop echt dat jullie allemaal nog in goede gezondheid zijn net als jullie naasten. Dit heeft echter wel effect voor Pages, en dan met name als het gaat om de ©Boekbeleving. Hierover verder in deze monthly pages meer.

Blogs

Helaas deze maand geen blogrecensies.

Enkele van de losse berichten:

- Unboxing Weerwolven van Waraine

- Oproep twentse schrijvers

- Unboxing Als doden dromen

- Unboxing Mijn waarheid

Lees ze terug op de website, Hebban spot, Facebook pagina en Instagram!

Book haul

Mijn bookhaul van deze maand telt 4 boeken.

Ik ontving 3 recensieboeken, namelijk Als doden dromen van Mel Hartman en Mijn waarheid van Sandra J. Paul, beide vanuit blogtours waaraan ik meedoe voor Uitgeverij Hamley Books. Recensies worden in oktober en november op mijn blog geplaatst. Daarnaast ontving ik van Eva Linden haar allernieuwste Weerwolven van Waraine, waarvan jullie op 24 mei 2021 mijn recensie kunnen verwachten.

Naast deze 3 boeken won ik bij bol.com het boek Maankracht van Jane Struthers. Ook hier ben ik erg benieuwd naar.

Monthly Fav

Deze maand is deze rubriek even op vakantie aangezien er geen blogs verschenen zijn.

©Boekbeleving

Begin dit jaar introduceerde ik ©Boekbeleving op Pages. Met dit concept heb ik dit keer 8 boeken genomineerd om te beleven en daar “opdrachten” aan gekoppeld. Uit deze genomineerden konden jullie, mijn volgers, jullie stem uitbrengen op jullie favoriet. En stemmen deden jullie!

Het boek Hoefijzers in Japan van Mia Farnwood won deze eerste editie van ©Boekbeleving, en dus zal ik mij gaan onderdompelen in de paardenwereld. Hoe precies? Dat hou ik voor nu nog even voor mijzelf, maar weet dat ik er druk mee bezig ben, en dat ik het stiekem toch ook wel een beetje erg spannend vind.

Corona lijkt ons echter maar niet los te laten. Dacht ik deze zomer dat ik zodra de scholen weer begonnen weer kon beginnen met plannen, strooit de ziekte wederom roet in het eten. Tegelijkertijd ben ik dankbaar dat ik nog in goede gezondheid verkeer, maar toch. Om voor mezelf als ook voor anderen duidelijkheid te scheppen stel ik het nu uit zonder een datum te geven voor hervatting. Eerst moet corona opgelost zijn; dit is voor iedereen beter. Jammer is het zeker, ik had me er erg op verheugt. Maar dit uitstel is zeker geen afstel.

Pages en Moonologist

Wie mij volgt heeft het kunnen lezen: ik las het boek ‘Leven met de maan’ van Yasmin Boland en wilde dit boek niet recenseren. Waarom niet? Omdat dit boek zich perfect leent om uitgeprobeerd te worden. Om te kijken wat je er in de praktijk mee kan. En dus ga ik een jaar lang leven met de maan volgens Yasmin haar boek. Dit proces kun je volgen via de facebookpagina die ik hiervoor gemaakt heb. Deze is te vinden op www.facebook.com/moonologist. Volg jij mij daar al? Ik hoop dat we daar samen kunnen kijken wat de maan kan doen voor ons. Op 24 maart 2020, toen de nieuwe maan in Ram stond, ben ik hiermee begonnen en ik hoop volgend jaar rond die tijd wel een recensie te hebben voor jullie. Mét praktijkervaring!

Pages challenge Handboek voor de moderne Stoïcijn

Pages hartje challenges. Maar met de moonologist pagina en de ©Boekbeleving in de maak was het al een redelijk drukke bedoeling. Toch besloot ik er nog één bij te doen.

Het boek ‘Handboek voor de moderne Stoicijn’ van Massimo Pigliucci & Gregory Lopez bestaat namelijk voor het grootste deel uit een wekelijks te lezen stuk met een “praktijkopdracht” voor de rest van de week. Perfect dus om écht mee bezig te zijn. En dus lees ik op zondag de tekst om het in die week er na in de praktijk te brengen. Aan het einde van de rit, een rit van maar liefst 52 weken lang, ga ik kijken wat deze stoïcijnse oefening mij gebracht heeft, en wat het mogelijk jou als lezer dus ook zou kunnen brengen. Maar dit betekent niet dat jullie moeten wachten. Sterker nog: supertof als jullie mee doen met deze challenge!

Pages wil jou mening!

Pages zou graag jullie mening willen. Wat zouden jullie leuk vinden om te zien op Pages? Wat missen jullie nog? Pages staat altijd open voor jou mening of idee, dus schroom niet en laat van je horen!

More Pages

Waar volg jij Pages? Pages is inmiddels te vinden op:

Facebook en Instagram

Hebban

Libris, LinkedIn, Amazon en Bol

Youtube

Twitter en Pinterest

Vind, volg, like en reageer!

Jullie zijn meer dan welkom!

Next Pages

Volgende maand hoop ik jullie het goede nieuws te kunnen geven dat ik ben geslaagd voor de studie, en zal ik me waarschijnlijk ook snel weer inschrijven voor een tweede onderdeel.

Op pages krijgen we dan alleen ook wel met een heel bijzondere droomwereld te maken…

Tot de volgende Monthly Pages!

Liefs Nicole

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page