top of page
  • Foto van schrijverNicole

Monthly Pages mei 2020

Sportscholen daarentegen is een heel ander verhaal. Het is dat zij nu per 1 juli open mogen, waarschijnlijk, maar dat was eerder nog pas per 1 september. Toen ik hoorde dat het pas per 1 september open kon begon ik met nadenken. Want dat duurde wel erg lang. En dus trok ik deze maand mijn hardloop schoenen weer aan, en kocht ik een mountainbike. Triathlon here we come! Hopelijk volgend jaar juni ergens…

Een kleine wijziging wat betreft de mededeling in mijn vorige monthly: daarin kondigde ik het boek ‘A touch of Gray’ van May Harper voor deze maand aan, maar hier wordt nog aan gewerkt en dus is deze uitgesteld.

Blogs

De blogs van deze maand zijn:

- Mechanisme naar verlichting (15 mei)

Enkele van de losse berichten:

- Uitbreiding Pages

- Challenge Handboek voor de moderne Stoicijn

- Aankondiging deel 1 van de Feniksveren trilogie van frederique Tienmans

- Interview van Tazzy

Lees ze terug op de website, Hebban spot, Facebook pagina en Instagram!

Book haul

De verschuivingen door de corona zorgden er vorige maand ook al voor dat mijn bookhaul wat minder was dan anders. Toch kon ik deze drie parels aan mijn collectie toevoegen. Alle drie kocht ik ze zelf, al was het niet in nieuwstaat maar dat mag de pret niet drukken.

Ik kocht ‘Dagboek van een boekverkoper’ van Shaun Bythell, ‘Vier vragen die je leven veranderen’ van Byron Katie en ‘De gevangene van de hemel’ van Carlos Ruiz Zafon.

Monthly Fav

Deze maand plaatste ik maar 1 recensie, maar ook al waren dit er meerdere geweest dan was de kans alsnog groot dat ‘De droom van Ha’adam’ van Harold Stevens mijn Monthly Fav zou worden. Dit boek heeft zoveel meer diepgang dan menig ander en kan, voor hen die het aandurven, zoveel te bieden hebben. Een boek welke ik koester en waar ik erg dankbaar voor ben dat ik het mocht lezen.

©Boekbeleving

Begin dit jaar introduceerde ik ©Boekbeleving op Pages. Met dit concept heb ik dit keer 8 boeken genomineerd om te beleven en daar “opdrachten” aan gekoppeld. Uit deze genomineerden konden jullie, mijn volgers, jullie stem uitbrengen op jullie favoriet. En stemmen deden jullie!

Het boek Hoefijzers in Japan van Mia Farnwood won deze eerste editie van ©Boekbeleving, en dus zal ik mij gaan onderdompelen in de paardenwereld. Hoe precies? Dat hou ik voor nu nog even voor mijzelf, maar weet dat ik er druk mee bezig ben, en dat ik het stiekem toch ook wel een beetje erg spannend vind.

Ook hierin is de invloed van corona echter merkbaar. Ik heb helaas daarom wat verschuivingen aan moeten brengen. Maar in geen geval betekent dit dat de ©Boekbeleving niet door gaat; het zal alleen wat verlaat zijn.

Achter de schermen zal ik dit in goede banen proberen te leiden. Vooralsnog ga ik ervan uit dat jullie dit jaar gewoon kennis mogen maken met de allereerste ©Boekbeleving van Pages!

Zoals het er nu naar uit ziet ga ik na de zomer verder met de voorbereidingen en het plannen. Vanaf dan zal er meer mogelijk zijn en valt er hopelijk weer één en ander te regelen. Ik hoop op jullie geduld.

Pages roept!

Met betrekking tot de ©Boekbeleving wil ik graag nog wel een oproep doen. Voor het filmen en de bewerking van dit materiaal zoek ik eigenlijk nog iemand die dit leuk vindt om te doen en mij daarmee te helpen. Veel budget heb ik niet (wel een beetje…), maar ik kan je in ieder geval ook een big huge thank you geven en natuurlijk je eigen moment of fame!

Dit verzoek blijft ook in corona tijden staan.

Pages en Moonologist

Wie mij volgt heeft het kunnen lezen: ik las het boek ‘Leven met de maan’ van Yasmin Boland en wilde dit boek niet recenseren. Waarom niet? Omdat dit boek zich perfect leent om uitgeprobeerd te worden. Om te kijken wat je er in de praktijk mee kan. En dus ga ik een jaar lang leven met de maan volgens Yasmin haar boek. Dit proces kun je volgen via de facebookpagina die ik hiervoor gemaakt heb. Deze is te vinden op www.facebook.com/moonologist. Volg jij mij daar al? Ik hoop dat we daar samen kunnen kijken wat de maan kan doen voor ons. Op 24 maart 2020, toen de nieuwe maan in Ram stond, ben ik hiermee begonnen en ik hoop volgend jaar rond die tijd wel een recensie te hebben voor jullie. Mét praktijkervaring!

Pages challenge Handboek voor de moderne Stoïcijn

Pages hartje challenges. Maar met de moonologist pagina en de ©Boekbeleving in de maak was het al een redelijk drukke bedoeling. Toch besloot ik er nog één bij te doen.

Het boek ‘Handboek voor de moderne Stoicijn’ van Massimo Pigliucci & Gregory Lopez bestaat namelijk voor het grootste deel uit een wekelijks te lezen stuk met een “praktijkopdracht” voor de rest van de week. Perfect dus om écht mee bezig te zijn. En dus lees ik op zondag de tekst om het in die week er na in de praktijk te brengen. Aan het einde van de rit, een rit van maar liefst 52 weken lang, ga ik kijken wat deze stoïcijnse oefening mij gebracht heeft, en wat het mogelijk jou als lezer dus ook zou kunnen brengen. Maar dit betekent niet dat jullie moeten wachten. Sterker nog: supertof als jullie mee doen met deze challenge!

Pages zou hierin ook graag jullie mening willen. Welke challenges zouden jullie leuk vinden om te houden op/met/via Pages? Laat het mij weten en wie weet rolt hier zomaar een fantastische gezamenlijk e challenge uit!

More Pages

Waar volg jij Pages?

Op mijn website www.pagesbynicole.com kun je je aanmelden voor de nieuwsbrief, maar je kunt je ook registreren zodat je op posts kunt reageren. Wel zo leuk!

Via de Facebook pagina “Pages by Nicole” plaats ik ook regelmatig berichten. Ook filmpjes, en kleinere berichten worden op deze pagina geplaatst. Leuk om te volgen, toch? Steun Pages en geef een dikke like!

Pages is ook actief op Instagram. Volg mij daar via www.instagram.com/pagesbynicole.

Als laatste is Pages ook te vinden bij lezerscommunity Hebban via www.hebban.nl/spot/pages.

Via Amazon.nl zijn de recensies nu ook te volgen en Pages heeft een eigen kanaal op Youtube. Like, volg, reageer en wees welkom!

***Nieuw*** Pages is sinds deze maand ook te vinden op Twitter en Pinterest! Ook op deze kanalen kunnen jullie mij dus volgen.

Wil jij helpen Pages by Nicole groter te maken? Verspreid dan mijn links met de rest van het land! Laat je vrienden en familie weten dat Pages by Nicole bestaat, deel en like mijn berichten op Facebook en Instagram en volg mij en mijn spot op hebban.nl

Next Pages

Ik hoop dat ‘A touch of gray’ binnenkort zijn entree kan maken op de boekenmarkt. Voor nu ben ik ook nog aan het lezen in ‘De eenvoud van aandacht’ van Cathelijne Esser

Tot de volgende Monthly Pages!

Liefs Nicole

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page