top of page
  • Foto van schrijverNicole

Mijn sterrensysteem

Mijn Sterrensysteem


Als boekblogger hoort het toekennen van sterren er vaak wel bij. Soms is dit best lastig. Ik wil namelijk niet te hard zijn, te kritisch, of te zuur, maar ik wil wel eerlijk blijven. Toch wil ik ook weer niet elk boek 5 sterren geven, want we weten allemaal dat dit, helaas, ook niet de realiteit is.


Om hierin voor mezelf een beetje duidelijkheid in te scheppen heb ik voor mijzelf een soort sterrensysteem ontwikkeld. En om het ook voor jullie duidelijker te maken wil ik deze graag met jullie delen. Let wel: dit is mijn systeem. Dit zegt dus helemaal niks als een andere boekblogger een boek bijvoorbeeld 3 sterren geeft. Hij of zij zal hoogstwaarschijnlijk een andere indeling hebben voor zichzelf. Een sterrensysteem als deze is nu eenmaal erg persoonlijk.


★★★★★ = Voor een boek wat mij enorm raakte, iets met me deed, of inspireerde me om iets te (gaan) doen. Het is uniek en memorabel en zal mij lang bij blijven.

★★★★= Bij een erg mooi verhaal, fijne kwaliteit, geen nadelen aan te vinden, maar pakt me alleen niet enorm. Het verhaal blijft maar even hangen, maar het is alsnog zeker een aanrader!

★★★= Voor een boek wat het goed doet, en alsnog aan te raden is, maar het heeft wel duidelijke nadelen waar de lezer rekening mee moet houden

★★= Wanneer ik een boek wel heb uitgelezen, maar met moeite.

★= Als ik het boek niet uitgelezen heb.


Zoals jullie kunnen lezen hierboven is 4 sterren de basis voor een goed boek. Krijgt een boek 4 sterren dan is het dus zeker een aanrader wat mij betreft en zal het boek je waarschijnlijk, want meningen verschillen nu eenmaal, niet teleurstellen.


5 Sterren geef ik niet heel vaak. Maar als ik die geef dan heeft het boek wel net dat extraatje, dat stukje openbaring waarvan mijn hart een beetje warmer van werd.


Pas vanaf 3 sterren ontstaat er een klein fronsje tussen mijn wenkbrauwen. Krijg ik rimpels van. Rimpels wil ik liever niet…


Ik hoop dat mijn sterrensysteem jullie wat meer verduidelijking heeft gegeven. Ik probeer alle boeken zoveel mogelijk naar dit systeem in te delen, maar zo heel af en toe laat ik ook mijn gevoel meespelen. Mijn gevoel laat zich echter niet zomaar in een systeempje drukken, en kan hier dus van af wijken


Liefs,

Nicole

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page