top of page
  • Foto van schrijverNicole

Hoopvolle barsten

Auteur Anne May benaderde mij al eerder met de vraag of ik een boek van haar wilde recenseren. Dat boek ging helaas niet door, maar deze novelle van haar kwam gelukkig wel uit. Deze mocht ik ook recenseren voor haar.


Liefde zonder oordeel

Anne May

Dutch Venture Publishing, 2021, 105 bladzijden


Gerecenseerd door:

Pages by Nicole – Nicole Vrielink


* * * *


Miriam is een Syrische vrouw met een verleden. Nu is ze verloofd met een arts, maar in plaats van leven lijkt het meer op overleven.


Gideon is een rockster, een podiumbeest. Een ongeluk maakt dat leven en overleven voor hem hetzelfde lijken. Geen van deze opties heeft nog langer zijn voorkeur.


Totdat Miriam en Gideon elkaar ontmoeten en ze zich beide af gaan vragen of leven misschien toch nog een toekomst heeft.


“Wat kapot is, blijft altijd een beetje stuk, maar door de barsten kun je ook naar buiten” (p. 100)Liefde zonder oordeel oogt als een zacht boek. Het is een novelle, en de eerste uit de serie Zorgen voor de liefde. Dat het boek de eerste is uit deze serie staat helaas niet op de cover of in het boek zelf vermeld.


In het boek worden de twee hoofdpersonages ondersteund door een kleine groep bijrollen.

Miriam heeft een moeilijker verleden en staat daarom wat afgesloten in het leven. Ook in haar relatie is ze aan het overleven. Toch weet ze contact te houden met haar empathische kant, met name via haar werk. Ook al is ze aan het overleven, ze herkent de stem van haar hart alsnog goed en heeft ook de moed er naar te luisteren. Met open hart is ze een vrouw van mogelijkheden die positief in het leven staat.

Gideon is een typische rockster die zelfs na het ongeluk zich met een soort allure en ‘in control’ weet te gedragen. Ook dan zal het nog gaan zoals hij het wenst. Voor hem is het nodig om echt gezien te worden, pas dan kan zijn ziel op de voorgrond treden.


Het verhaal is een mooie, zachte en hoopvolle uitwerking van een gevonden liefde in een niet standaard omgeving onder bijzondere omstandigheden. Thematiek wordt mooi gebruikt als het gaat om het volgen van je hart en het herwinnen van je lust om te leven. Het heeft wel een wat voorspelbaar einde, maar zonder dat dit als vervelend wordt ervaren. Liefde zonder oordeel is geschreven vanuit de perspectieven van beide hoofdpersonages, waardoor een bijzonder tweespel vorm krijgt. Hierdoor krijgt de uitspraak: bekijk jezelf eens door de ogen van een ander, aardig wat draagkracht. Het verhaal is geschreven in een zacht en vloeiend ritme; zonder haast maar ook zonder stil te vallen.


May schrijft met zachte stem en gevoel voor geborgenheid. Het geheel is liefdevol, maar het is vooral het hoopvolle wat voelbaar is door heel het boek. Haar schrijven is als een warme deken tegen verdriet en pijn, maar over liefde en hoop.


Anne May schrijft Young Adult, New Adult en Feelgood. Daarnaast schrijft ze ook voor haar blog Woorden van Meij. Liefde zonder oordeel is het eerste deel van de serie Zorgen voor de liefde, geschreven door Anne May. Miriam en Gideon zullen we in de overige delen vaker tegenkomen, al zal dit niet altijd als hoofdpersonage zijn. Door Liefde zonder oordeel te kopen steun je Stichting Sick & Seks met €1,-.


Liefde zonder oordeel: 4 sterren.


Deze novelle koop je bij je lokale boekhandel, of je besteld het HIER lokaal-online.


Het e-book kun je HIER bestellen.

31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page