top of page
  • Foto van schrijverNicole

Echte thee van een pure vrouw

Boeken en thee lijken voor de meeste mensen onlosmakelijk verbonden. Ook voor mij. Daarom was ik ook erg blij verrast toen ik van Janine, auteur van het nog uit te brengen boek Aestas, een zakje thee toegestuurd kreeg. Dit deed zij omdat haar boekpresentatie helaas niet door kon gaan. Ze kon mij vertellen dat deze thee speciaal was samengesteld op basis van haar boek door Isabelle Groeneveld van www.theevanisa.nl. Nieuwsgierig als ik ben wilde ik hier graag meer van weten, en dus zocht ik contact met de vrouw achter de heerlijke thee.

Op dinsdag 22 september 2020 reed ik in de ochtend naar Hilversum om daar hartelijk te worden ontvangen door Isabelle. Al snel begint ze zowat te sprankelen, zoveel passie dat deze vrouw in zich heeft. En al deze passie, liefde zelfs, weet zij in haar thee te stoppen.


Authentiek

“Ik kies en test al mijn thee zelf. Alles wordt door mij geproefd en alleen als ik het goed genoeg vind komt het in mijn assortiment”. Streng? Misschien. Maar het uit zich ook in de kwaliteit van het product waar zij voor staat. En dat terwijl het ook nog eens verassend betaalbaar is. “Het liefste help ik iedereen en om dat met mijn thee te mogen doen is natuurlijk super. Als ik mijn thee duurder zou maken, dan zou ik minder kunnen helpen en dat wil ik niet. Zo ben ik niet. Verdienen moet ik zeker, maar daar ligt niet het hart van Thee van Isa”.

Helpend

Want Isabelle doet namelijk meer dan alleen thee verkopen. Want niet alleen besteed zij heel veel zorg aan welke thee er in haar assortiment komen, ze past de kruiden ook regelmatig per persoon toe op wat hij of zij nodig heeft. “Waar het ene kruid fijn is voor vrouwen die last hebben van menstruatieklachten, kan weer een ander kruid het lichaam reinigen en weer een ander kan helpen om meer lucht te ervaren”. De mogelijkheden zijn zeer uitgebreid te noemen.

Moringa

Één ingrediënt waar Isabelle bij zweert is thee van het Moringa blad. Dit blad komt van een boom die voorkomt in bijvoorbeeld Suriname, maar haar variant komt uit Indonesië. Deze boom wordt ook wel wonderboom genoemd vanwege de samenstelling van het blad; oxfam novib gebruikt het blad van deze boom ook om aan te sterken bij ondervoeding (The hunger project onder andere). Thee van de Moringa is dus erg goed voor je lichaam met tal van voordelen. Er zijn zelfs mensen met astmatische klachten waarbij de longinhoud met 20% gestegen is! Door het Moringa blad in veel, zo goed als alle, melanges als basis te gebruiken, krijgt Isabelle het gevoel echt verschil te kunnen maken. Om écht te kunnen helpen. “Helpen is alles wat ik wil. Het gevoel van voldoening is voor mij belangrijker dan rijk te worden van de verkopen van mijn thee.”

Op dit moment doet Isabelle alles nog vanuit haar huis en staat ze op markten. Haar zoon heeft nog een basisschool leeftijd en op deze manier kan ze werk en privé goed combineren. Daarnaast werkt ze samen met onder andere een kledingwinkel in Hilversum: Bam mode. Dit soort samenwerkingen gaat Isabelle graag aan “Er zit een soort oerkracht in wanneer mensen op de juiste manier met elkaar gaan samenwerken. Een goed netwerk is zo enorm waardevol.”

Thee van de toekomst

Thee van Isa is net een jaar oud, maar Isabelle heeft zeker ambities, plannen en dromen. “Mijn ultieme droom, mijn doel, is toch wel een fysieke winkel waar mensen samen kunnen komen, waar ik ter plekke thee kan scheppen voor de persoon die voor mij staat. Als center piece zie ik een grote tafel voor me waar we met meerderen aan kunnen zitten genieten van thee met wat lekkers erbij.” Ook wil Isabelle uitbreiden als het gaat om het organiseren van theefeestjes, high tea’s en workshops.

Duurzaamheid heeft ook plaats bij Thee van Isa; zo kun je naast de plastic verpakking ook aangeven dat je liever een papieren verpakking wilt. “De perfecte duurzame oplossing hiervoor heb ik mijn inziens nog niet gevonden, maar ik ben er zeker naar op zoek”.

Isa zelf

Isabelle komt op mij over als een warme hardwerkende vrouw die staat voor wat ze doet. De passie en haar enthousiasme straalt van haar af, en haar positieve energie deelt ze graag met iedereen. Vrijheid vindt ze erg belangrijk, net als het er zijn voor elkaar.

Naast eigenaresse Thee van Isa is ze ook nog altijd coach. “Nu ontmoet ik mensen die via mijn thee op mijn pad komen. Het voelt dan veel meer alsof het zo had moeten zijn.”

Haar spirituele kant laat ze bij Thee van Isa tot uiting komen onder andere door het lezen van theebladeren aan te bieden. Hiervoor gebruikt ze eigenlijk alleen Bai mu Dan thee, een mooi grof blad uitermate geschikt voor dit doel.

Isa leest

Natuurlijk vroeg ik ook aan Isa of zij zelf ook leest. Haar antwoord was een volmondige ja! Door de diepgang die zij vaak ook in het leven zelf zoekt, zijn waargebeurde verhalen favoriet bij haar. Daarnaast leest ze toch vooral zogeheten vakliteratuur. Als all time favoriet raad zij iedereen In een sluier gevangen geschreven door Betty Mahmoody aan. En dat dan in combinatie met een kop thee.

“Boeken en thee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het zorgt voor ontspanning en me-time en de thee kan daaraan toevoegen dat je door geur en smaak de volledige beleving krijgt. Hierdoor zit je nog meer in het boek.”

Winnen!

In samenwerking met Thee van Isa mag Pages by Nicole jullie een mooie winactie aanbieden.

Wat kun je winnen: Een speciaal theeconsult bij Thee van Isa te Hilversum, waarbij je een zakje gepersonaliseerde thee mee naar huis mag nemen!

Wat moet je hiervoor doen: Like de facebook pagina van Thee van Isa en van Pages by Nicole. Vertel ons daarnaast in de comments onder het originele facebookbericht van Pages by Nicole wat je favoriete smaak van thee is en waarom jij (of degene voor wie je meedoet) het verdient om dit te mogen winnen.

Wanneer uitslag: De winactie loopt tot zondag 1 november. Pages by Nicole zal dan de winactie sluiten om even later een winnaar bekend te maken. Deze winnaar heeft dan tot woensdag 4 november de tijd om contact op te nemen met Pages by Nicole, zo niet dan wordt er een ander geloot.

Ik wens iedereen heel veel succes

Dank

Mijn dank gaat uit naar Janine Zaman voor het introduceren van Thee van Isa in mijn leven.

En natuurlijk ook grote dank voor Isabelle zelf. Voor haar hartelijke ontvangst, haar passie en een heerlijk zakje thee wat ik mee mocht nemen naar huis. De melange die ik mocht ontvangen is: Moringa met Groene Rooibos en Kaneel.

110 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page