top of page
  • Foto van schrijverNicole

Design van je leven

Boeklin is een website waar ik erg graag mijn boeken koop. Bij een online shopronde kwam ik dit boek tegen en vanwege de tekst op de cover twijfelde ik geen seconde om het te kopen.


Human Design – De blauwdruk van je leven

Leer jezelf kennen en haal het beste uit je leven

Guido Wernink & Sarah Leers

Uitgeverij Boekerij, 2013, 12e druk, non-fictie (zelfontwikkeling), 237 bladzijdes


Gerecenseerd door:

Pages by Nicole – Nicole Vrielink

Februari 2023


* * *


De tekst op de cover belooft heel wat.


“Leer jezelf kennen en haal het beste uit je leven”.


De ondertitel “De blauwdruk van je leven” werkt hier ook goed aan mee. De afbeelding die wordt gebruikt zal pas enige betekenis hebben wanneer er meer gelezen is, maar dit maakt wel dat dit deel gelijk al visueel gemaakt is. Ook de flaptekst gaat door met het gebruik van best grote beloftes waardoor de eerste indruk best een hoge lat legt voor de inhoud van het boek.


De inhoud geeft een goede inleiding in de theorie van de Human Design. Daarnaast leert de lezer met name de auteur erg goed kennen doordat hij erg veel verteld over zijn reizen, hoe Human Design in zijn leven kwam en hoe hij daar ook telkens weer bij terug kwam.

Wernink weet goed uit te leggen hoe je een deel van je eigen persoonlijke chart, en die van bijvoorbeeld vrienden of familie, kunt lezen. Hij gaat in op de centra, kanalen en poorten, geeft meer achtergrondinformatie over de vier typen en daarnaast ook over gedefinieerde emotionele mensen en open emotionele mensen.


Echter, van alle grote beloftes weet hij maar een deel waar te maken. Human Design is dan ook niet heel simpel in één boek vast te leggen, maar wellicht waren dan de beloftes te groots en had het beter geweest wanneer het gelijk duidelijk was dat dit om een inleiding in de materie gaat. De chart zelf bestaat namelijk uit nog zoveel meer aspecten waaraan nu voorbij gegaan wordt en ook de praktische toepasbaarheid komt niet direct aan bod. Wat we wel lezen is wat hij er zelf mee gedaan heeft. Het boek is hierdoor eerder een ode geworden aan wat de Human Design voor hem persoonlijk heeft betekent in zijn leven.


Wernink had hiermee waarschijnlijk voor ogen om dit tot een persoonlijke verbindende factor naar voren te laten komen, ware het niet dat de lezer op deze manier niet overal echt verder komt. Helemaal wanneer de materie wel degelijk interessant gevonden wordt waardoor de lezer eigenlijk niet anders kan dan al tijdens het lezen verdere verdieping elders te zoeken.


Human Design heeft kwantummechanica, biochemie, genetica en sterrenkunde als basis, maar staan ook onder invloed van de meer esoterische astrologie, Chinese I Tjing, Joodse Kabbala en Hindoeïstische Chakraleer. In de uitwerking van de chart is het esoterische deel wel het sterkst te ervaren. Samen met de chart en de basisinformatie vanuit dit boek kan er een mooi begin gemaakt worden om deze te “lezen”. Op dit punt is Wernink wel prettig om te lezen aangezien hij de materie erg goed toegankelijk weet uit te leggen en hierbij ook gebruik maakt van goede en duidelijke voorbeelden.


Voor hen die in de basis nieuwsgierig zijn naar Human Design en het niet erg vinden om verdieping elders te zoeken.


3 sterren

13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page