top of page
  • Foto van schrijverNicole

Begin met het dessert

Toen ik hoorde dat Sandra J. Paul een feelgood ging schrijven was ik al direct benieuwd wat het zou worden. Haar novelle werd uitgebracht bij Books & Butterflies, en ik mocht een printversie ontvangen omdat ik geen e-books kan lezen.


Sugar rush

Laat het bakken beginnen

Sandra J. Paul

Books & Butterflies, 2021, 66 bladzijdes ( PDF versie)


Gerecenseerd door:

Pages by Nicole – Nicole Vrielink

Maart, 2021


* * * *


Werkend als rechter heeft Leon een best zware baan waardoor hij privé een bestaan leeft zonder partner maar met een moeder die van tijd tot tijd zijn koelkast vult. Op originele manier weet een vrouw die zijn interesse al had, zijn aandacht te trekken. Ze daagt hem uit, maar zal dit leiden naar het dessert, of stranden ze al bij het verzamelen van de ingrediënten?


Als Sandra J. Paul zich weet te wagen aan een feelgood, en deze dan ook nog eens verpakt komt in een mierzoete cover, dan kan het niet anders zijn dan dat dit nieuwsgierig maakt. Feelgood is buiten haar comfortzone, maar na het lezen van deze novelle kan Paul maar beter dit genre toevoegen aan haar oeuvre.


Sugar rush gaat over Leon(idas) en zijn secret crush, beide werkzaam in een vakgebied waar karakters gehard worden en zowel blikken als het daaraan toegevoegde pleidooi van staal kunnen zijn. Na een geparfumeerde uitdaging beseffen ze al snel dat deze hardheid privé toch heel anders valt. Met slechts 66 bladzijdes is diepgang wat lastig, maar mooi is het wel te lezen dat spanning ontspanning wordt zodra het ongezegde eindelijk gezegd wordt.


In uptempo met een vrolijke upbeat is Sugar rush een snel pakkende humorvolle feelgood die eigenlijk net wat te weinig pagina’s heeft gekregen om echt grond te vinden. De plottwist is vrijwel vanaf het begin duidelijk en dus weinig verassend, maar doordat het geheel vanuit het perspectief van de man (Leon) is geschreven, krijgt het geheel een bijzonder prettige wending.


Het verhaal is speels geschreven waarbij aan het geheel een vleugje mysterie à la Paul is toegevoegd. Met humor wordt het krachtig en doeltreffend neergezet zonder een overdosis zoetigheid, maar wel vol spanning, lust en suikergoed.

Feelgood is niet het standaard genre van Paul haar hand, maar dit is wel het bewijs dat het wel kan. Zij weet van feelgood, real-feelgood te maken en doet dat met flair op geheel eigen wijze.


Sugar rush krijgt een vervolg onder de naam Candy crush. Deze zal deze zomer verschijnen.


4 sterren.


Zelf ook beginnen bij het dessert ? Sugar rush is tot nu toe alleen verkrijgbaar als e-book, en deze kun je HIER bestellen.

22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page